Kaj je masaža?

Masaža je eden najlažjih načinov za pridobivanje in ohranjanje trdnega zdravja. Definiramo jo lahko kot delovanje mehaničnih in mehkih struktur na človeško telo z namenom preprečiti ali ublažiti bolečino, slabo počutje, mišične spazme in stres. Masaži bi lahko rekli tudi umetnost dotika, saj je tisti, ki masira, na nek način tudi umetnik. Dotik ima zelo velik psihološki učinek in nam daje tudi tisti manjkajoči občutek negovanja, ki je zelo pomembna komponenta pri zdravljenju. Bi radi pridobili znanje in postali maser? Pri nas imate to možnost – izkoristite jo na enem izmed naših naslednjih tečajev masaž.

Masaža je naravna metoda zdravljenja in ohranjanja zdravja ter lajšanja bolečin. Z njo vzpostavljamo ravnovesje v telesu in duši. V svetu, kjer vladata stres in tekmovanje, je masaža še kako potreben način sproščanja in vzpostavljanja ponovnega ravnovesja. S plemenito umetnostjo dotika se vračamo k govorici, ki je skupna vsem. Dotik nam daje občutek bližine sočloveka, sprejetosti, zaupanja in napolnjuje našo čustveno izpitost. Zakrčitev telesa pogosto izvira iz pomanjkanja čustvene odprtosti, kar vodi v čustveno izolacijo. Človek v izolaciji težko sprejema in daje, zato se počuti odrinjenega, nesprejetega in sčasoma začne zavračati tudi dotik. S pomočjo masaže lahko človeku na varen način ponovno vzpodbudimo zaupanje do ljudi, ga odpremo skozi dotik, pri tem pa se z njim čustveno ne zapletamo.

Na naši spletni strani najdete termine za več vrst tečajev. Znanje posredujemo v Ljubljani, Mariboru in Kopru. Po dogovoru izvajamo tudi individualne tečaje.