Axis mundi

Axis mundi ali os sveta

Axis mundi ali os sveta pogosto uporabljam kot del procesa karmične diagnostike. Ker z karmično daignostiko premegujamo razdalje v prostoru in času je tolko bolj pomembno, da smo še vedno stabilno v trenutni življenski točki.

Axis mundi pomeni, da smo povezani tako z zemeljsko energijo, kot z kozmično energijo univezruma. To si najlažje predstavljamo, da smo kot drevo, ki je povezano skozi korenine v zemljo in z vejami se vzpenja proti soncu. V sebi torej združuje moč zemeljeske energije in laZinka Kosexhkotnost zraka.

AXIS MUNDI lahko vsak posameznik izvaja tudi kot meditacijo za uvod v dan. Posebej to priporočam posameznikom, ki veliko delajo z ljudmi in želijo ne glede na situacijo ohranjati notranjo stabilnost.

 

Predstavljamo si, kako pogledamo v zemljo globoko pod nami. Gremo prav do središča Zemlje, kjer je velika žareča krogla neskočne energije in neskočnih potencialov. Prestavljamo si, da vzamemo en žarek te energije in ga potegnemo iz središče Zemlje vse do svojih nog. Nato to energijo skozi korensko čakro spustimo v svoje telo in z vsakim vdihom jo dvignemo za eno čakrto višje. Ko pridemo do kronske čakre naredimo še nekaj globokih vdihov ob katerih z vsakim vdihom jačamo (širimo) to energijo. Tako kot se razširi prsni koš, se razširi tudi energija v telesu. Ko močno zasidramo zemeljsko energijo v telesu počasi pogledamo navzgor. Nad nami je veliko žareče sonce neskočne energije in neskočnih potencialov. Predsavljamo si, da vzamemo en žarek sonca in ga potegnemo navzdol zase. Skozi kronsko čakro ga spustimo v telo in potem z vsakim vdihom spustimo za eno čakro nižje. Nato naredimo še nekaj vdihov s katerimi sončno energijo pojačamo. Na koncu združimo tako zemeljsko kot sončno energijo v zlati steber. Ta nas drži po konci ne glede na to, kaj se okrog nas dogaja, kakšne energije so na delu ali kaj o nas mislijo sosedje 😉 .